Ik zorg ook II

Het project

In het voorgaande project werd een werkkoffer of toolbox ontwikkeld die organisaties op weg zet om te groeien in een mantelzorgbewust beleid. In dit vervolgtraject gaan we aan de slag met vier zorginstellingen om deze toolbox uit te testen. We bekijken aan de hand van een voormeting, nametingen en gebruik van de tools wat de effecten zijn. In co-creatie optimaliseren we het materiaal uit de werkkoffer ook naar gebruiksgemak en efficiëntie.

De resultaten

Een evidence based instrument om als zorginstelling aan de slag te gaan om mantelzorgbewust te werken is het eindresultaat waar we naartoe werkten. Vandaag kunnen we een organisatiescan aanbieden die vanuit meerdere perspectieven een beeld geeft van de bestaande ervaringen met betrekking tot mantelzorg en de noden voor de toekomst. Aansluitend bij de scan werd een begeleidingstraject en ondersteunende tools uitgewerkt.

Partners

Naast onze vier partners die mee in het onderzoeksproject stapten, Familiehulp, Zorg Leuven, Coda en RZ Tienen, omringen we ons met experten in een klankbordgroep, zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, mantelzorgers,… . We leggen hen tussentijds informatie voor over de onderzoeksactiviteiten die we uitvoeren en vragen om kritisch met ons mee te kijken. Zo kunnen we de best mogelijke resultaten afleveren, die voor een breed publiek relevant zijn.

Wil je meer weten over het onderzoeksopzet, wil je deel uitmaken van onze klankbordgroep voor nieuwe projecten of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons en we delen onze kennis graag met je.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven