#ikzorgook – doos

Mantelzorg in de kijker

Het onderzoek dat we voerden naar hoe we mantelzorgers in een grote diversiteit zichtbaar konden maken resulteerde in een proefproject met goodiebags voor mantelzorgers. De positieve respons van zowel mantelzorgers als ondernemers die hieraan meewerkten, geeft energie om dit idee geen eendagsvlieg te laten zijn.

De goodiebag bevatte zowel informatie als stalen van producten of kortingen. Dit initiatief maakte het mogelijk een zeer divers publiek aan mantelzorgers te bereiken. Het wekte ook nieuwsgierigheid, waardoor mensen plots de mantelzorger in zichzelf leerden kennen.

Voor sommige deelnemende ondernemers was het een welgekomen initiatief om een eerder moeilijk bereikbare doelgroep aan te spreken. Voor anderen was het een verrassende kennismaking met een consumentengroep waar ze voorheen weinig over wisten.

Van onderzoek naar ondernemen

Uit de evaluatie van het project weten we dat in de #ikzorgook-doos zowel informatie over zorgproducten en -diensten, als zelfzorg, comfort en welbeing aan bod moet komen. Mantelzorger worden betekent immers nieuwe kennis op doen, nieuwe gewoontes opbouwen maar ook nieuwe horizonten verkennen.

We gaan nu actief op zoek naar partners met expertise in complementaire domeinen. Dit is nodig om de testcase te herhalen en op te schalen. We denken hierbij zeker aan een logistieke partner. Maar ook voor het design van de doos en de invulling van het informatieaanbod zoeken we ondernemers met een hart voor zorg.

Zet uw schouders onder de doos

Hebt u een toegankelijk cultuuraanbod? Voorziet u een shoppingservice? Hebt u expertise in het verspreiden van goodieboxen? Heeft uw bedrijf een excellent logistiek netwerk en een hart voor zorg? Verstrekt u zorghulpmiddelen? Installeert u woningaanpassingen voor zorgbestendig wonen? Dan bent u misschien de partner die we zoeken.

Neem vrijblijvend contact met ons op. We maken graag tijd voor een gesprek want samen zetten we mantelzorg op de kaart.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven