Oude schoonheid

We zitten samen aan tafel. Een zaal vol historische schoonheid. Een van de gastvrouwen van Familiehulp vertelt ons zelfs over de geschiedenis van het gebouw. Prachtig is het …

Niet alleen het gebouw is prachtig. Ook het samen zijn. In een bijzondere tijd als deze, getekend door Covid 19, is samen aan tafel zitten ongewoon geworden. Op meters van elkaar, in een oversized ruimte, die we misschien anders nooit zouden gezien hebben, maken we afspraken over het komende onderzoek.

Zo zit de schoonheid niet enkel in muren en plafonds, maar hebben we het ook over terminologie waarmee de taken van de zorgverlener in de thuissituatie benoemd wordt. Een rijke geschiedenis zit verborgen achter woorden als gezinshulp, thuishulp, verzorgster en zoveel meer.

We maken concrete plannen over filmpjes maken om medewerkers te informeren, rondsturen van bevragingen, doelstellingen over hoeveel mantelzorgers we willen bereiken. Even lijkt het alsof Covid 19 niet bestaat. We durven vooruit dromen, stilstaan brengt ons nergens. Maar de schoonheid van de gewone dingen van gisteren was nooit eerder zo bijzonder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven