De projecten

#ikzorgook doet onderzoek rond mantelzorg. Zowel de organisatorische als de sociale aspecten maken hier deel van uit. Mantelzorgers hebben immers een belangrijke waarde in onze maatschappij en zorg. Naast het creëren van nieuwe inzichten, zetten we deze ook om naar werkbare tools of good practice richtlijnen. Zo zetten we iets in beweging en ondersteunen we wie bij mantelzorg betrokken is.

Op dit moment loopt het project Ik zorg ook! II (2020-2022) Hierbij testen we een toolbox uit die zorgorganisaties op weg helpt naar een mantelzorgbewust beleid. De toolbox werd gemaakt gebaseerd op de resultaten van het voorgaande onderzoek. Hierbij werden mantelzorgers en zorgprofessionals bevraagd over hoe ze met elkaar in gesprek gaan.

Mantelzorg boven de klassieke grenzen van de zorg uit tillen is een andere ambitie. Zo werkten we in het verleden aan een project dat logistieke challenges voor de mantelzorger van de toekomst in kaart bracht en ontwikkelden we educatie materiaal om jongeren te laten meedenken over mantelzorg. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven