Ik zorg ook I

Het project

Ik zorg ook is een project waarin op zoek gingen naar wat zorgprofessionals kan ondersteunen om met mantelzorgers in gesprek te gaan. Te weinig mantelzorgers beseffen dat ze mantelzorger zijn. Hierdoor mislopen ze een heel aanbod van diensten en ondersteuning.
Zorgprofessionals kunnen hen daar bij helpen.
Hoe doen ze dat graag en goed? Op die vraag zoeken we een antwoord.

De resultaten

Corona verhinderde ons de geplande studiedagen te organiseren waarop we onze resultaten zouden voorstellen. We maakten infographics om je in deze bijzondere tijd handig te informeren over de resultaten. En vanzelfsprekend is er ook een verslag.

Daarnaast werden de resultaten van de bevraging verwerkt tot een toolbox. Hierin zitten allerlei kant-en-klare werkpakketten. Het is een modulair systeem, waar elke organisatie zijn uitdagingen op maat mee kan aanpakken. Een werkkoffer vol instrumenten om te groeien naar een mantelzorgbewust beleid in zorgorganisaties. Met een vragenlijst voor medewerkers gaan we samen met de zorgorganisatie op zoek naar de elementen met het meeste groeipotentieel. Alle tools zetten in op ‘wat je doet nog beter doen’ en minder op nieuwe dingen doen. We geloven immers dat de druk in de zorg al groot is en dat optimaliseren de meest realistische weg naar groei is.

Het vervolg

Met vier partnerorganisaties testen we in een vervolgonderzoek de werkkoffer uit. We gaan na wat de impact is van het gebruik van de tools. Daarnaast optimaliseren we in samenwerking de tools om ze zo effectief en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Wil je meer weten over het onderzoeksopzet, de resultaten of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons en we delen onze kennis graag met je.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven