Smart Care Logistics

Interdisciplinair werk

Is mantelzorg alleen een relevant thema voor zorgverleners en zorgverleners in spé? Natuurlijk niet. Zorg als een deel van het leven is de zorg van de toekomst.

Binnen het Smart Care Logistics onderzoek gingen studenten met heel diverse achtergrond aan de slag op zoek naar de logistieke uitdagingen in de mantelzorg van morgen.

Wat zijn de grenzen van interdisciplinair werk?
Met welke disciplines kunnen of willen we dan samenwerken?
Hebben we andere skills nodig afhankelijk van met wie we moeten samenwerken?

Deze vragen legden we aan onze studenten voor.
Niet enkel de vragen, maar ook de uitdaging om de grenzen te verkennen werd reëel. In interdisciplinaire teams van studenten bachelor logistiek management en studenten bachelor communicatie management en bachelor verpleegkunde gingen ze aan de slag.

Uitdagend was deze samenwerking zeker. Zowel voor studenten als docenten was het verkennen van elkaars taal, woordenschat en denkwijze vanaf dag één een bijzondere ervaring. In een dynamische wereld waar deze samenwerkingen niet meer weg te denken zijn, een echte opportuniteit om te leren dus.

De uitdaging

Welke logistieke vraagstukken zijn er in de zorg van vandaag en morgen?
Kan jouw team een oplossing bedenken die aan de problematiek tegemoet komt? Kan je jouw idee zo pitchen dat ondernemers binnen en buiten de zorg overtuigd zijn van de meerwaarde van je idee voor alle stakeholders?

Met deze werkvragen gingen de teams een semester aan de slag. Het traject sloten we af met een event waar studenten hun innovatieve ideeën ook echt konden pitchen voor een publiek van zorg- en logistiek ondernemers en studenten.

De tools

Om studenten te helpen bij de communicatie over deze onderwerpen en de brug te slaan tussen de disciplines ontwikkelden we enkele tools.

Een introductiegids die als praatplaat diende om met elkaar in gesprek te gaan bevatten persona’s van mantelzorgers, stakeholdermapping tools en andere nuttige zaken.

Een tool die ook perfect bruikbaar is in andere denkoefeningen rond de zorg van morgen in zowel lager, secundair als hoger onderwijs.

Ook aan de slag?

Wil je zelf ook rond de thematiek van mantelzorg aan de slag. Denk je dat het educatieve materiaal rond mantelzorg je zou kunnen helpen? Dan kan je ons steeds contacteren. We bekijken graag samen met je of we je een aanbod op maat kunnen doen. Digitaal materiaal kan veelal kosteloos gedeeld worden. Indien je drukwerk wenst te ontvangen doen we je een voorstel tegen kostprijs.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven